11 embert fogtak el a pókerklubban tartott razzián

Vágólapra másolva!
Nagy erőkkel csapott le egy budapesti pókerklubra a rendőrség pénteken, az akció során 11 ember állítottak elő. A klubban olyan rendszerben pókereztek, amihez engedély kellett volna.
Vágólapra másolva!

November 5-én, pénteken a BRFK "összehangolt, jelentős erőket igénybe vevő szervezett akció keretében" razziát tartott egy III. kerületi pókerklubban. A rendőrség szerint az ellenőrzésre azért volt szükség, mert megtudták, hogy ott "hatósági engedély nélkül, rendszeresen" olyan pókerbajnokságot rendeztek, amelyhez engedély kellett volna.

A "freeze-out" nevű rendszerben a több tíz személyből álló csoport játékosai ezer forinttól több tízerzer forintig terjedő, úgynevezett "beülő" kifizetése után ülhettek le játszani, pénzért vagy más nyereményért.

Az akció során tizenegy főt állítottak elő, egy embert gyanúsítottként és közel százat tanúként hallgattak ki - közölte a BRFK. Ezen kívül a helyszínen lefoglaltak három számítógépet, egy nagy teljesítményű szervert, és több, mint 3 millió forint készpénzt.

Tiltott szerencsejáték miatt indult nyomozás az ügyben a BRFK gazdaságvédelmi főosztályán.

Korábban az RTL Híradója közölte, hogy a pókerterem, ahol a razzia zajlott, Korda György énekes nevét viseli. A klubot azonban nem a művész üzemelteti, csak jogdíjat kap tőle a neve használatáért.