Még két hónapig előzetesben marad Geréb Ágnes

Vágólapra másolva!
Meghosszabbították két hónappal Geréb Ágnes előzetes letartóztatását hétfőn. Az otthonszülést népszerűsítő szülész-nőgyógyász ellen gondatlan veszélyeztetés miatt folyik eljárás. A bíróság szerint, ha kiengednék, bizonyítékot semmisíthetne meg és tovább folytatná tevékenységét, amitől korábban eltiltották.
Vágólapra másolva!

Két hónappal meghosszabbította Geréb Ágnes előzetes letartóztatását a Pesti Központi Kerületi Bíróság hétfőn. A szülész-nőgyógyász egy hónapja van rács mögött, mivel az általa vezetett Születésházban szülés közben majdnem meghalt egy csecsemő, ezért foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt indult eljárás ellene. Október elején vették őrizetbe, majd helyezték előzetes letartóztatásba.

Az otthonszülések közben történt balesetek miatt már többször indult eljárás Geréb ellen. Egy korábbi bírósági ügyben, 2007-ben három évre eltiltották hivatása gyakorlásától.

A bíróság szerint továbbra is tartani lehet attól, hogy a hasonló bűncselekmények miatt már büntető eljárás alatt álló Geréb Ágnes szabadlábon hagyása esetén megsemmisítené a bizonyítékokat, vagy más módon megnehezítené a bizonyítási eljárást. A bíróság szerint annak is fennáll a veszélye, hogy a szülésznő újabb, hasonló jellegű, szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el, ha szabadlábra kerülne.