Élete végéig börtönben marad az ózdi kettős gyilkos

Jogerősen tényleges életfogytig tartó börtönt kapott az a férfi, aki két éve megölte hitelezőjét, és annak 10 éves kislányát Ózdon.

Tényleges életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte a bíróság azt a férfit, aki két évvel ezelőtt megölt egy vállalkozót és annak tíz éves kislányát. Az ítélet jogerős.

A Debreceni Ítélőtábla kedden - helybenhagyva a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bíróság első fokú határozatát - tényleges életfogytiglan tartó fegyházbüntetésre ítélte azt a férfit, aki 2008-ban megölt egy vállalkozót és annak 10 éves lányát Ózdon. A gyilkost előre kitervelten, több emberen, aljas indokból és célból, részben 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés miatt találták bűnösnek.

A vádlott hitelezőjét egy ipartelepre csalta, de arra nem számított, hogy ő a kislányát is magával viszi. A gyilkos mindkettőjükkel végzett, majd a férfi holttestének eltüntetéséhez két barátnőjétől kért segítséget. A két fiatal lányt a bíróság első fokon felmentette, a Debreceni Ítélőtábla keddi végzésében szintén helyben hagyta a felmentő határozatot.

KAPCSOLÓDÓ CIKK