Felfüggesztett börtönt kapott az unokája haláláért felelős nagymama

Vágólapra másolva!
Gondatlan emberölés miatt felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték azt a nagymamát, aki nem figyelt oda másfél éves unokájára, ezért a kisfiút elütötte egy autó. Az ítélet nem jogerős.
Vágólapra másolva!

Felfüggesztett börtönre ítélték az unokája haláláért felelős gondatlan nagymamát kedden Kaposváron. Egy autó gázolta halálra a másfél éves kisfiút, akire a nagymamának kellett volna vigyáznia, ám ezt elmulasztotta. A 40 éves ötvöskónyi asszonyt gondatlanságból elkövetett emberölés vétségéért egy év két hónap, három évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték a Somogy Megyei Bíróságon. Az ítélet nem jogerős.

Vadócz Attila, a bíróság szóvivője, egyúttal az ügyet tárgyaló bíró a múlt év októberében történt tragédiáról elmondta: a nagymama nem vette észre, hogy a kisfiú az utcán, a járó motorral várakozó autó elé állt, s mivel a motorház takarásában volt, a vezető nem látta, hogy ott áll. Elindult és elgázolta a gyermeket. A kisfiú a helyszínen életét vesztette.

A nagyatádi gyámhivatal döntése alapján a nagymama nevelte az unokáját, aki a baleset előtt a nagyszülők háza előtt játszott egy társával, miközben a nagymama a közelben - egy férfi és egy nő társaságában - halat pucolt, és csak időnként nézett rá, mivel lekötötte a munka. Ekkor érkezett a ház elé az önkormányzat autója - egy hivatalos iratot kellett aláírnia az ott tartózkodó férfinak -, s míg a felnőttek beszélgettek, a kisfiú az autó elé állt. Őt sem a járműbe visszaülő gépkocsivezető, sem az a férfi nem vette észre, aki a kocsihoz jött, hogy aláírja a hivatalos iratot.

Az ügyész tudomásul vette az ítéletet, a vádlott és védője felmentésért fellebbezett.