Kizáratná magát a baranyai rendőrség a pécsi püspök elleni nyomozásból

Vágólapra másolva!
Jó viszonyt ápol a pécsi egyházmegyével, ezért nem akar részt venni a pécsi püspök elleni nyomozásban a baranyai rendőrség. A megyei rendőrség így a kizárását kérte az eljárásból.
Vágólapra másolva!

Kizárását kérte a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság a Pécsi Egyházmegyét érintő nyomozásból a napokban - értesült az MTI kedden. A baranyai rendőrség a püspökséggel ápolt jó kapcsolatára hivatkozva kérte az Országos Rendőr-főkapitányságot (ORFK), hogy ne neki kelljen lefolytatnia az eljárást. Az MTI úgy tudja, hogy az ügyben még nem történtek nyomozati cselekmények, azaz sem házkutatásra, sem iratok lefoglalására nem került sor.

Az ORFK még nem döntött, de valószínű, hogy hamarosan egy másik megyei rendőr-főkapitányságot jelöl ki a feladatra.

A nyomozást október végén rendelte el az ügyészség, miután egy névtelen feljelentő bűncselekményekkel, köztük pénzügyi, okirat-hamisítási és szexuális ügyekkel hozta összefüggésbe Mayer Mihály pécsi püspököt, valamint az egyházmegye tulajdonában lévő Fény Kft. ügyvezetőjét, Wolf Gyulát. A Pécsi Egyházmegye korábban tagadta, hogy vezetői bűncselekményt követtek volna el, az ezt állító feljelentőkkel szemben jogi lépéseket helyezett kilátásba.