Előzetesbe kerültek a nemesbikki halálos gázolás gyanúsítottjai

Vágólapra másolva!
Egy hónapra előzetes letartóztatásba kerül az a két férfi, akik autójukkal a hétvégén halálra gázoltak három embert Nemesbikken. A bíróság szerint fennáll a veszély, hogy az ittasan vezető sofőr, illetve a bedrogozva az autóban ülő társa megszökik.
Vágólapra másolva!

Előzetes letartóztatásba helyezte a Miskolci Városi Bíróság azt a két férfit, akiket a hétvégi, három halálos áldozatot követelő nemesbikki baleset után vettek őrizetbe. A 23 és 41 éves férfit több ember halálát okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntettével és más bűncselekményekkel gyanúsítják.

A Miskolci Városi Bíróság december 10-ig rendelte el a két férfi előzetes letartóztatását, ezt azzal indokolták, hogy fennállhat a szökés, elrejtőzés veszélye, illetve tartani kell attól, hogy megnehezítenék a bizonyítást.

A rendőrség közben gyanúsítottként hallgatta ki, és őrizetbe vette a gépjármű tulajdonosát is, a 32 éves tiszaújvárosi férfit kettőnél több ember halálát okozó, foglakozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetéssel gyanúsítják. Az elvégzett elsődleges vizsgálatok alapján ugyanis a balesetben - a jármű vezetőjének vétkessége mellett - a tulajdonos által javított jármű hibája is közrejátszott.

A két férfi vasárnap a Borsod megyei Nemesbikk belterületén haladt autójukkal, a nyomozás jelenlegi adatai szerint a 41 éves férfi vezetett ittas állapotban, a 23 éves férfi pedig kábítószer hatása alatt volt. Feltehetően a sofőr nem jól választotta meg a jármű sebességét, emiatt a kocsi az út jobb oldalára sodródott, majd hátulról elütött három, vele azonos irányban az út szélén közlekedő gyalogost. A 63 éves asszony és 36 éves lánya életét vesztette, a kerekes székben tolt 13 éves kislányt súlyos, életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba, ahol hétfőn ő is meghalt.