Zebrán gázolt gyalogost egy rablás helyszínére siető rendőrautó

megkülönböztető jelzést használó rendőrautó ütött el egy gyalogost Óbudán, baleset, gázolás
Vágólapra másolva!
Szirénázó rendőrautó gázolt el egy gyalogost a zebrán Budapest III. kerületében, az elütött férfit életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba. A rendőrautó fegyveres rablás helyszínére igyekezett a baleset előtt, a kocsit vezető rendőr is megsérült.
Vágólapra másolva!

Súlyos baleset történt hétfőn este Budapest III. kerületében, a Szentendrei út és Bogdáni út kereszteződésében, amikor egy rendőrautó eddig ismeretlen körülmények közt elütött egy zebrán áthaladó gyalogost. A rendőrautó megkülönböztető jelzést használt, és nem állt meg a zebrán átkelő gyalogos előtt.

Az elötött gyalogos egy 30 év körüli férfi volt, akit a mentők életveszélyes sérülésekkel szállítottak kórházba. A rendőrautó sofőrje könnyebben sérült a balesetben.

Kovács Viktória, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese azt mondta, hogy a járőrautó egy fegyveres rablás helyszínére tartott, amikor elütötte a férfit. A baleset körülményeit a rendőrség szakértők bevonásával vizsgálja, egy esetleges eljárás megindításáról a körülmények tisztázása után döntenek.

Forrás: MTI/Lakatos Péter
Rendőrök helyszínelnek a balesetnél