Előzetesbe helyezték a zsarolással gyanúsított rendőrt

Vágólapra másolva!
Elrendelte a bíróság az előzetes letartóztatásba helyezését annak a rendőrnek és két társának, akiket azzal gyanúsítanak, hogy uzsorakölcsön felvételére akartak rávenni egy gimnazistát, aki eladásra kapott diszkódrog árával tartozott nekik.
Vágólapra másolva!

Előzetes letartóztatásba helyezett a bíróság egy zsarolással gyanúsított rendőrt és két társát - jelentette a hirado.hu. A zuglói rendőrt a Budapesti Nyomozó Ügyészség azzal gyanúsítja, hogy társaival uzsorakölcsön felvételére akart kényszeríteni egy gimnazista fiút, aki nem fizette ki nekik az eladásra kapott diszkódrogot. A rendőr szolgálati viszonyát a Budapesti rendőr-főkapitányság felfüggesztette, és méltatlansági eljárást indított ellene.

A 22 éves őrmestert megbilincselve, vezetőszíjon vitték kollégái az előzetes letartóztatás előtti meghallgatásra.

A gyanú szerint a három férfi a fiút beültette a rendőr az autójába, órákon át köröztek vele a városban, miközben késsel és fegyverrel fenyegetve 300 ezer forint uzsorakölcsön felvételére akarták kényszeríteni. A fiú végül kapott egy nap haladékot; ekkor elmondta a történteket az iskola igazgatójának, aki értesítette a rendőrséget. Ügyvédje szerint a rendőr ártatlan és - mint azt a hirado.hu-nak mondta - sem jogilag, sem anyagilag semmilyen módon nem érintett az ügyben.