Gyanúsítottként hallgatták ki a volt NBH-főigazgatót

Vágólapra másolva!
Gyanúsítottként hallgatta ki a rendőrség Laborc Sándort, a Nemzetbiztonsági Hivatal korábbi főigazgatóját - tudta meg az MTV Híradója. A Magyar Nemzet szerint Laborcot az UD Zrt. ügyével kapcsolatban hivatali visszaéléssel és más bűncselekményekkel gyanúsítják. 
Vágólapra másolva!

Gyanúsítottként hallgatta ki a rendőrség Laborc Sándort, a Nemzetbiztonsági Hivatal korábbi főigazgatóját - tudta meg az MTV Híradója.

A Híradó forrásmegjelölések nélkül azt közölte: a Budapesti Katonai Ügyészség az előző kormány idején rendelt el nyomozást ismeretlen tettes ellen, mert több állami hivatal informatikai rendszerét feltörték. Ezután, de ettől függetlenül tett feljelentést Demeter Ervin fideszes képviselő, akinek beadványát az ügyészség egyesítette az előző ciklusban indult vizsgálattal, majd nyomozást rendelt el.

A szerdai Magyar Nemzet saját értesüléseire hivatkozva azt írja, hogy Laborcot hivatali visszaélés és más bűncselekmények elkövetésével gyanúsítja az ügyészség. A lap szerint az NBH volt főigazgatójának meggyanúsítása összefügg az UD Zrt. ügyében indult nyomozással (az erről szóló cikkeinket itt találja).