Hamburgerezett ügyvédje szerint a zsarolásért őrizetbe vett rendőr

Vágólapra másolva!
Ügyvédje szerint ártatlan, csak barátját kísérte az a zuglói rendőr, akit zsarolásért vett őrizetbe a hétvégén a nyomozó ügyészség. Az ügyészség gyanúja szerint a rendőr autójában késsel akartak uzsorakölcsönre kényszeríteni egy gimnazistát.
Vágólapra másolva!

Ügyvédje szerint ártatlan az a zuglói rendőr, akit hétvégén zsarolás gyanújával vett őrizetbe a Budapesti Nyomozó Ügyészség. A gyanú szerint a férfi két társával uzsorakölcsön felvételére akart kényszeríteni egy gimnazista fiút, aki nem fizette ki nekik az eladásra kapott kábítószert. A gyanú szerint a három férfi a fiút beültette a rendőr autójába, órákon át köröztek vele a városban, miközben késsel és fegyverrel fenyegetve 300 ezer forint uzsorakölcsön felvételére akarták kényszeríteni. A fiú végül kapott egy nap haladékot, elmondta a történteket az iskola igazgatójának, aki értesítette a rendőrséget.

Az azóta felfüggesztett rendőr ügyvédje már akkor azt mondta, védence "sem jogilag, sem anyagilag" nem érintett az ügyben. Az ügy egy mefedron-üzlet miatti elszámolási vitából alakult ki - mondta el az ügyvéd az [origo]-nak. Kovács Attila szerint védence sem ismerte a gimnazistát, és a mefedron eladóját is csak futólag. A kocsiban ülő egyik férfi viszont a barátja, őt kísérte, illetve vitte az autójával, de az ügyvéd szerint nem tudta, hogy hova.

Állítása szerint a rendőr nem is volt végig az autónál, mert másfél órán keresztül egy gyorsétteremben ebédelt, és amikor visszatért az autóhoz, akkor is csak szemlélője volt az eseményeknek. Az ügyvéd az [origo]-nak hangsúlyozta, hogy a mefedron legálisan kapható szer, így nem illegális üzletről volt szó, szerinte az eladóknak "jogos vagyoni igényük" volt. Szerinte ezért a zsarolás "sem áll meg", bizonyítottság esetén is legfeljebb önbíráskodásról lehet szó, de ezt az érvelést a bíróság egyelőre nem fogadta el. Az ügyvéd azt állítja, több százezer forintos üzletről volt szó, de azt pontosan nem árulta el, hogy mennyi mefedron cserélt gazdát.