A rendőrség nem engedélyezi a devecseri tüntetést

Vágólapra másolva!
Kárenyhítést helyett teljes kártérítést szeretnének kapni és gyorsabb munkára akarják ösztönözni a kormányt az iszapömlés devecseri károsultjai, akik ezért péntektől félpályás útlezárást akartak szervezni. A rendőrség kedd este közölte: nem engedélyezi a devecseri demonstrációt.
Vágólapra másolva!

A rendőrség az egész Veszprém megye területén érvényben lévő veszélyhelyzet miatt nem engedélyezi a péntektől tervezett devecseri demonstrációt - közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság.

A rendőrség szerint kedden devecseri magánszemélyek demonstrációt jelentettek be az ajkai rendőrkapitányságon, terveik szerint a 8-as számú főúton a devecseri elágazótól Budapest irányába tartottak volna félpályás útlezárást pénteken 8 órától december 17-én 8 óráig.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője - figyelemmel az egész megye területére elrendelt, érvényben lévő veszélyhelyzetre - a honvédelemről és a Magyar Honvédségről szóló törvény alapján az engedély kiadását elutasítja - közölte a rendőrség.

A devecseriek a kormány vörösiszap-katasztrófával kapcsolatos kártérítési intézkedései ellen akartak tiltakozni. Csenki Géza, a demonstráció főszervezője kedd délután az MTI-nek azt mondta, hogy kárenyhítés helyett teljes kártérítést követelnek a kormánytól, és egyértelmű tájékoztatást akarnak kapni az egészségügyi kockázatokról.

A károsultak számára a Magyar Kármentő Alap számlájára érkezett több mint 1,3 milliárd forintnyi adományt eközben csak óvatosan osztogatják. Eddig alig pár tízmillió forintot használtak fel a pénzből. Erről bővebben itt olvashat.