Elhalasztották a demonstrációt a devecseriek

Vágólapra másolva!
November végéig elhalasztották a péntekre tervezett demonstrációt a devecseriek, erről a szerda esti devecseri lakossági fórumon született megegyezés. A szervezők korábban azt tervezték, hogy a rendőrségi tiltás ellenére is megtartják a demonstrációt.
Vágólapra másolva!

Hónap végéig elhalasztották a péntekre tervezett demonstrációt a devecseriek, erről a szerda esti devecseri lakossági fórumon született megegyezés.

Csenki Géza, a demonstráció főszervezője a lakossági fórumon elmondta: ha konkrét ígéretet kapnak arra, hogy Orbán Viktor miniszterelnök egy héten belül eljön hozzájuk személyesen, akkor nem tartanak tüntetést. A látogatásról egy héten belül választ várnak. Közölte: ha nem lesz gyorsan változás, "nem tudják megállítani" az embereket.

A devecseri demonstráció megtartására benyújtott civil kérelmet a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság kedden az egész megye területén érvényben lévő veszélyhelyzet miatt elutasította, a kérelmezők más helyszínre újabb kérelmet nyújtottak be szerdán.

A szervezők szerda reggel még azt közölték, hogy a tiltás ellenére is megtartják a demonstrációt és akár polgári engedetlenség árán is követelik jogaikat. "Ha korlátozzák gyülekezési jogunkat, polgári engedetlenséget szegezünk szembe azokkal, akik vonakodnak teljesíteni ígéreteiket, és megpróbálnak kijátszani minket. Életünket tönkre tették, most pedig még a jogainkat is kétségbe vonják. Mi ezt nem hagyjuk, lőjenek akár belénk" - mondta korábban Csenki

A károsultak számára a Magyar Kármentő Alap számlájára érkezett több mint 1,3 milliárd forintnyi adományt eközben csak óvatosan osztogatják. Eddig alig pár tízmillió forintot használtak fel a pénzből.