Több száz lakás marad fűtés nélkül Székesfehérváron

Vágólapra másolva!
Az E.On legkésőbb pénteken kikapcsolja a gázt, így fűtés nélkül marad 330 lakás egy székesfehérvári lakótelepen. A lakók nyolcmillióval tartoznak a fűtést üzemeltető cégnek, amely ezért nem tud fizetni a gázért. A lakótelepen évek óta tárgyalnak a lehetséges megoldásról, az önkormányzat egyszer már ki is fizette a gázszámlát, de nem tudott megegyezni a kazán megvásárlásáról.
Vágólapra másolva!

Leáll a fűtés 330 lakásban a székesfehérvári Vásárhelyi úti lakótelepen, mivel az E.On csütörtökön, de legkésőbb pénteken kikapcsolja a gázt. Az idén már kétszer, rövid időre temperáló fűtésre állt át a lakótelepen a szolgáltató Stopping Hungária Kft. Részben azért, mert a lakók 8 millió forint fűtésdíjjal tartoznak, másrészt, mert nem írtak alá a kft.-vel egy 15 éves hűségnyilatkozatot.

A megegyezés reményében mind a kétszer újra indította a fűtést a szolgáltató. A szerződés egyes pontjaival azonban a lakók nem értettek egyet, a kft. pedig ragaszkodott a hosszútávú megállapodáshoz. A terület önkormányzati képviselője ugyanis korábban egy modern és olcsó fűtőművet ígért az embereknek, amit már az önkormányzat cége üzemeltetne. Egyeztetés a lakókkal és az önkormányzattal volt, de nem vezetett eredményre.

A lakótelepen egy éve már kikapcsolta a gázt az E.On, mert a lakók 12 milliós fűtésdíjjal voltak adósok a szolgáltatónak, és az nem tudta fizetni a gázdíjat. Akkor az önkormányzat a kft. 7,5 millió forintos tartozását rendezte, a kft. pedig elengedte a lakosok további 4,5 milliós tartozását. Akkor merült fel, hogy az önkormányzat cége megveszi a kazánt, ám az árban nem tudtak megegyezni. Legutóbb már csak egyéves bérleti szerződést ígértek a szolgáltatónak, amely azonban szeretné, ha megtérülne számára a hat éve vásárolt berendezés ára.