Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ frissen kinevezett vezérigazgatója szerint biztosan lesz dugódíj Budapesten, de néhány évig még nem fogják bevezetni.

Biztosan lesz dugódíj Budapesten, de néhány évig még nem fogják bevezetni - mondta Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ frissen kinevezett vezérigazgatója az RTL Klub híradója szerint egy csütörtöki környezetszennyezéssel foglalkozó konferencián.

Vitézy a konferencián arról beszélt, hogy amíg a BKV - új buszokkal és metróval - nem lesz valódi alternatívája az autós közlekedésnek, addig az autósokat nem lehet rákényszeríteni, hogy kiszálljanak kocsijukból és a tömegközlekedést válasszák.

"Ma, amikor a buszpark olyan állapotban van, hogy örülünk, ha nem marad ki több száz busz, akkor arról beszélni, hogy az autósok tömegesen üljenek át a tömegközlekedésre, az nem reális. Ugyanakkor a dugódíj kérdést nem lehet a végtelenségig húzni, hiszen az EU azzal a feltétellel adott támogatást a 4-es metróhoz, hogy Budapest belvárosába a 4-es metró átadására behajtási díjat vezet be" - mondta Vitézy.