Szekrény zuhant egy kisfiúra egy fővárosi gyermekotthonban

Vágólapra másolva!
Szekrény esett egy hároméves gyerekre egy budapesti gyerekotthonban - közölte vasárnap a TV2 Tények című műsora. A kisfiút újra kellett éleszteni, jelenleg az intenzív osztályon kezelik. Az igazgató belső vizsgálatot indított.
Vágólapra másolva!

Rázuhant egy szekrény egy hároméves kisfiúra egy budapesti gyerekotthonban - számolt be az esetről vasárnap este az TV2 Tények című műsora, miután egy nézői levélből értesültek az esetről. Levelében a névtelen forrás azt állította, hogy a gyermekotthon igazgatója kirúgással fenyegette meg az otthon munkatársait, ha beszélnek a történtekről.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője azt közölte, hogy mire kiértek a nevelőotthonba, a kisfiú már nem lélegzett, és nem volt szívműködése sem. Életét fél órás küzdelem árán tudták csak megmenteni.

A TV2 úgy értesült, a gyereknek súlyos fejsérülései vannak, de ezt hivatalosan senki sem erősítette meg. A rendőrség közleményben tudatta, hogy az ügyben ismeretlen tettes ellen, foglakozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt indult eljárás.

A gyermekotthon igazgatója nem nyilatkozott a belső vizsgálatra hivatkozva, így arra az állításra sem reagált, hogy megfenyegette volna kollégáit.