Öt csuka miatt ítéltek elzárásra két orvhorgászt

Vágólapra másolva!
Elzárásra ítélte a bíróság azt a két szentesi orvhorgászt, akik horgászengedély nélkül fogtak ki 5 méreten aluli csukát a Tiszából. A horgászoktól a börtönbüntetés mellett a horgászfelszerelésüket is elkobozták.
Vágólapra másolva!

Öt nap elzárásra ítélte a Szentesi Városi Bíróság hétfőn azt a két helybeli orvhorgászt, akiket szeptember végén értek tetten a rendőrjárőrök a Tisza árterében. A két férfi öt csukát fogott ki a Tiszából, de horgászengedéllyel nem rendelkeztek - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság.

Az is kiderült, hogy a horgászok által kifogott csukák csupán 30-35 centiméteresek voltak, ezért vissza kellett volna dobni őket. A csuka a magyar szabályok szerint nemes halnak számít, és 40 cm-es méret alatt vissza kell engedni, ráadásul egy felnőtt horgászengedéllyel is csak 3 darabot foghat belőle egy nap. A halakat az ügyben intézkedő járőrök visszaengedték a folyóba.

A járőrök a horgászokat tulajdon elleni szabálysértés miatt feljelentették. A bíróság a rendőrség indítványára öt nap elzárás büntetést szabott ki. Az orvhorgászok által használt, a hatóság által lefoglalt, mintegy húszezer forint értékű felszerelést a bíróság elkobozta.