Az első fokon eljáró Pest Megyei Bíróság tizenkilenc év börtönbüntetésre ítélte azt a férfit, aki a bíróság szerint 2008 novemberében megerőszakolt, kifosztott, majd megfojtott egy 14 éves lányt.

Tizenkilenc évi fegyházbüntetésre ítélte a Pest Megyei Bíróság a kiskunlacházi gyilkosság vádlottját. A bíróság emellett tíz évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától is a férfit, akit egy 14 éves lány megerőszakolásával és kifosztásával is vádoltak. Az ítélet indoklása még tart.

A most 28 éves férfi az utolsó szó jogával élve a bíróság előtt azt mondta: "tényleg nagyon sajnálom az egészet, hogy így alakult, szándékosan soha nem tettem volna ilyet." Arra, hogy az ügyész szerint két esztendő alatt semmilyen érzelmet nem mutatott ki, a vádlott azt mondta: "én ilyen vagyok, nem nagyon látszik rajtam, hogy mit gondolok, de ez nem jelenti azt, hogy nincsenek érzelmeim". A per végén hétfőn délelőtt hirdetett első fokú ítéletet a Pest Megyei Bíróság.

A 14 éves lányt 2008. november 23-án gyilkolták meg Kiskunlacházán, holttestét egy erdős területen találták meg. A rendőrök már akkor feltételezték, hogy a lány ismerte támadóját, hiszen bement vele az erdőbe és még egy cigarettát is elszívott. A helyszínen számos DNS-mintát rögzítettek a nyomozók: találtak ondómaradványokat, fanszőrzetet és cigarettacsikket. A bizonyítékok arra utaltak, hogy a lányt egyetlen ember támadta és gyilkolta meg.

Az ügyészség aljas indokból elkövetett emberöléssel, erőszakos nemi közösüléssel és kifosztással vádolta a férfit, akit tavaly nyáron fogtak el. A hatóságok a fiatal lány brutális megölésével kapcsolatban több mint 700 embert hallgattak ki. A vádirat szerint 2008. november 22-én este a vádlott részegen hazafelé menet látta meg az egyedül gyalogló lányt, akit a kiserdőnél megtámadott, majd megerőszakolt. A vád szerint, hogy leplezze tettét, megfojtotta a lányt, majd elrejtette a holttestét.