Ketten még kórházban vannak az iszapkatasztrófa sérültjei közül

Vágólapra másolva!
Egy gyermek és egy férfi még mindig kórházban van azok közül, akik az október 4-i vörösiszap-katasztrófában szenvedtek sérüléseket. A katasztrófa után több mint 300 ember szorult orvosi segítségre, 123-an kerültek kórházba.
Vágólapra másolva!

Már csak két embert, egy asztmás gyermeket és egy férfit ápolnak kórházban abból a 123 sérültből, akik az október 4-én bekövetkezett vörösiszap-katasztrófa során égési sérüléseket szenvedtek az ajki zagytározóból kiömlött erősen lúgos anyagtól - tájékoztatta az MTI-t kedden Petróczi Tímea, a katasztrófavédelmi kormánybiztos szóvivője. Kezelésük még több napig, hétig is eltarthat.

Az október 4-én bekövetkezett ipari és ökológiai katasztrófában 10 kolontári lakos vesztette életét, 123 ember szenvedett súlyos égési sérüléseket a maró hatású anyagtól, és hosszabb-rövidebb időre kórházi ellátásra szorult. Összesen 302 embert kellett ellátniuk az orvosoknak. Több embernek még hetekig kell kötözésre járnia, vagy utókezelés miatt felkeresnie kezelőorvosát.

A szálló por a vörösiszap-katasztrófa által érintett településeken, Kolontáron, Devecseren és Somlóvásárhelyen az elmúlt napokban valamennyi mérőállomás adatai szerint az egészségügyi határérték alatt maradt - mondta a katasztrófavédelmi kormánybiztos szóvivője.