Többen végignézhették a pécsi tanár-diák dulakodást

Pécs, Pollack Mihály Műszaki Szakközépiskola 2003-ban átadott új szárnya
Vágólapra másolva!
Elkésett egy pécsi középiskolából egy diáklány és egy fiú hétfőn reggel, majd amikor tanáruk figyelmeztette őket, előbb szidalmazták, majd neki is estek. A rendőrség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt indított eljárást.
Vágólapra másolva!

Bántalmazták tanárukat egy pécsi középiskola diákjai kedden reggel Pécsett - közölte a Pécsi Rendőrkapitányság. A pedagógus éppen magatartási problémája miatt akart az igazgatói irodába kísérni egy 17 éves lányt, amikor a lány és 20 éves fiú társa nekiestek. Az eset a Pollack Mihály Műszaki Szakközépiskolában történt, a pedagógus nem sérült meg. Az iskolában délután az [origo]-nak azt mondták, nem tudnak már kapcsolni senkit, aki nyilatkozhat az ügyről.

Lantos Károly, az iskola igazgatója a Dunántúli Napló internetes kiadásának, a bama.hu-nak elmondta, hogy hétfőn reggel két diák, egy 10. osztályos lány és egy 11. osztályos fiú nyolc óra után érkezett. Az ügyeletes tanár a portán a késés miatt figyelmeztette őket, amire a lány becsmérlő szavakkal válaszolt. Szóváltás kezdődött, majd a fiú nekiugrott a tanárnak, és kisebb dulakodás kialakult ki, de nem sérült meg senki. Az iskola fegyelmi eljárást indított az ügyben.

Az igazgató szerint az iskolában naponta 20-30 késés fordul elő, a verekedő fiú és lány a 4-5 rendszeres késő között van. Az igazgató szerint az ügyben érintett diákok olyan "motiválatlan gyerekek, akiknek az iskola korábban többször próbált segíteni, pátyolgatták őket".

Forrás: MTI
A szakközépiskola 2003-ban átadott új szárnya

Az összetűzést dulakodásként írta le az [origo]-nak Zsobrák Péter, a pécsi rendőrkapitányság sajtóreferense. A tanár bántalmazásával gyanúsított két embert kihallgatták, de egyelőre nem tettek vallomást. Zsobrák szerint szükség lesz tanúmeghallgatásra is, mivel a rendőrség szerint többen végignézhették a történteket.

Az ügyben közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt indult eljárás, amelyet pedagógust ért erőszak esetében kiemelten szankcionál a törvény. A tanárverők egytől öt évig terjedő szabadságvesztéssel is sújthatók.

Ha a Pollack Mihály iskolába jár, és szemtanúja volt a történteknek, vagy ismeri a tanárt bántalmazó diákokat, írjon nekünk a [email protected] címre!