Börtönbüntetést kaptak a bozótvágóval támadó banda tagjai

Vágólapra másolva!
Összesen több mint hetven év börtönbüntetést szabott ki a bíróság annak a csoportnak a tagjaira, akik egy hetényegyházi diszkóban több embert bántalmaztak. A tizenkét fős társaság bozótvágó késsel és bárddal ment a szórakozóhelyre, hogy elégtételt vegyen egy vita miatt.
Vágólapra másolva!

Egy szóváltás miatt akartak elégtételt venni, ezért bárdokkal és bozótvágó késekkel felszerelkezve mentek egy hetényegyházi diszkóba annak a tizenkét fős társaságnak a tagjai, akiket csütörtökön jogerősen összesen több mint 73 év szabadságvesztésre ítélt a Szegedi Ítélőtábla.

A vádlottak a szórakozóhelyen több embert bántalmaztak, közülük két férfi életveszélyes sérüléseket szenvedett. A bíróság az elsőrendű vádlottat - aki éveken keresztül bujkált, s csak a másodfokú tárgyalás kezdetén adta föl magát - társtettesként elkövetett emberölés kísérlete és társtettesként elkövetett testi sértés bűntettének kísérlete miatt jogerősen tíz esztendő fegyházbüntetéssel sújtotta.

A csoport két tagja még 2008 októberében egy kecskeméti presszóban szólalkozott össze két férfival. Miután távoztak a presszóból, a történteket több ismerősüknek és rokonuknak is elmondták, és kérték őket, hogy segítsenek megtorolni a családot ért sérelmet. Több ismerősüket is megkeresték telefonon, hogy kiderítsék, hol szórakozik a két férfi.

A diszkóban rátámadtak a két férfire, majd a védelmükre sietőkre, köztük két biztonsági őrre. A verekedés közben hatalmas zűrzavar uralkodott a teremben. A hangadó az elsőrendű vádlott volt, aki azt kiabálta társainak: "Öljétek meg őket! Öljétek meg őket!". Az egyik, akkor már eszméletlen áldozatot kihúzták a szórakozó hely elé, ahol folytatták ütlegelését.

A verekedésben négyen sérültek meg komolyabban, közöttük két férfi olyan szúrt sebeket szenvedett el, amelyek életveszélyesek voltak, csak a gyors és szakszerű orvosi ellátás mentette meg őket.