Az elmúlt időszakban hozott kormányintézkedések emberek sokaságát ösztönzik arra, hogy részt vegyenek az MSZP által még október végén meghirdetett demonstráción - mondta Szanyi Tibor szocialista képviselő. A szombati gyűlésen Mesterházy Attila pártelnök értékeli a kormány munkáját.

Szanyi Tibor szocialista képviselő szerint az MSZP a szombati rendezvényével is megmutatja, hogy a pártra minden körülmények között lehet számítani. Amikor néhány héttel ezelőtt meghirdették a nagygyűlést, még nem lehetett tudni, hogy mostanra a kormány számos olyan intézkedést hoz, amelyek már "túlmutatnak az emberek tűréshatárán" - mondta. Szanyi szerint a kormány "intézkedési szőnyegbombázással támadt a magyar lakosságra" és szinte nincs olyan óra, amelyben ne hangzana el valamilyen sokkoló bejelentés.

Az MSZP-s politikus szerint a kialakult helyzet emberek sokaságát ösztönzi arra, hogy részt vegyen a szombati értékelő politikai nagygyűlésen. A rendezvény egyben akaratkinyilvánítás is azok számára, akik meg akarják állítani a Fidesz és a KDNP "ámokfutását" - tette hozzá.

A szombat délelőtt 11 órakor kezdődő rendezvény egyetlen politikai szónoka Mesterházy Attila pártelnök lesz, aki értékeli a kormány eddigi tevékenységét, és az MSZP jövőképéről is beszél majd. A pártelnökön kívül civilek szólalnak fel, valamint videóüzeneteket vetítenek le - mondta Szanyi.

Az MSZP október 28-án jelentette be, hogy országos tömegdemonstrációt tart a kormány eddigi tevékenysége elleni tiltakozásul. A másfél órásra tervezett rendezvényen a teljes MSZP-frakció, illetve az országos elnökség tagjai is ott lesznek. A nagygyűlés előtt az MSZP országos választmánya is ülésezik a Papp László Sportarénában.