Gránátokat és gépfegyvertárat találtak egy vonat WC-jében

Vágólapra másolva!
Három kézigránátnak látszó tárgyat és egy becsomagolt gépfegyvertárat találtak vámosok a tompai vasútállomáson. A fegyvereket az egyik WC mennyezetében és ülések alá rejtették.
Vágólapra másolva!

Három, szétcsavarható műanyag tokba zárt kézigránátot és egy becsomagolt gépfegyvertárat, hozzá tartozó lőszereket találtak a vámosok a tompai vasútállomáson pénteken hajnalban, a Beográd nemzetközi gyorsvonaton. A vonat fél öt előtt érkezett a vasútállomásra, a vámosok az ilyenkor szokásos ellenőrzést végezték, amikor a fegyverekre bukkantak.

A vonat utolsó kocsijában, a WC fölötti mennyezetben, textilbe csomagolva 1 darab íves tárat és külön csomagolva lőszereket találtak. A három gránát az egyik fülkében volt elrejtve az ülések alá.

A vonaton 47 utas volt, az utolsó kocsiban 22-en utaztak. Őket a másik kocsikba szállították át a vámosok, majd az utolsó kocsit leakasztották a vonatról. Az utolsó vagonban talált robbanószerekről a rendőrök értesítették a tűzszerészeket, ők fogják megállapítani, hogy valóban kézigránátokat rejtettek-e el az egyik fülke ülése alá.