Kitiltott jobbikos miatt lett felfordulás a mohácsi közgyűlésen

Vágólapra másolva!
Nem engedtek be pénteken a mohácsi önkormányzat ülésére egy helyi jobbikos politikust. A helyi polgármester és a kitiltott jobbikos konfliktusa évek óta tart.
Vágólapra másolva!

Nem engedték be a biztonsági őrök a jobbikos Németh Imrét a pénteki mohácsi képviselő-testületi ülésre. A képviselő-testületi ülés megkezdése előtt heves vita támadt a biztonsági őrök, valamint a Jobbik helyi képviselője, Polgár Károly között Németh kizárása miatt.

Kovács Mirella jegyző és a polgármester nem kívánt nyilatkozni az MTI-nek. A jegyző álláspontjáról a Jobbik egyik képviselője azt mondta: "A testületi ülés nyilvános, de minden olyan 'jelenség', ami zavarja a testületi ülést, az rendbontásnak minősül, és ez ellen fellépnek az önkormányzat által felfogadott őrző-védő cég munkatársai. Az ülésterem melletti szobában zárt láncú tévéadáson keresztül lehet követni a gyűlést a sajtó képviselőinek."

Szekó József fideszes polgármester és Németh Imre több jogi eljárást is kezdeményezett egymás ellen. Viszonyuk akkor mérgesedett el, amikor a város vezetése 2005-ben nem annak a Mohácsi Trianon Társaságnak a pályaművét támogatta a tervezett Trianon-emlékmű felállítására, amelynek Németh Imre is tagja. Németh azóta minden városi ünnepségen tüntet, és közgyűlési üléseken is rendre megjelenik.

A polgármester és Németh viszonyát az is rontja, hogy az elsőfokú bírósági ítélet szerint Szekó két éve leköpte vita közben Némethet, amiért idén január közepén nem jogerősen egy év próbára bocsátották.