Felborult egy veszélyes anyagot szállító teherautó Derekegyháznál

Vágólapra másolva!
Felborult egy vízfertőtlenítőt szállító teherautó pótkocsija, a három egyköbméteres tartályt a tűzoltók állították fel, senki nem sérült meg. 
Vágólapra másolva!

Felborult egy veszélyes anyagot szállító teherautó pótkocsija szombat reggel Derekegyház közelében; az útra három, egyköbméteres tartály borult, amelyekben polialuminium-klorid volt - tájékoztatta a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t.

Tátrai János elmondta: eddig tisztázatlan körülmények közt borult fel a pótkocsi, s két tartály teteje megsérült. Ebből kiszivárgott a víz fertőtlenítésére használt polialuminium-klorid, mely nem minősül agresszív anyagnak, de nagy koncentrációban irritálja a bőrt, a nyálkahártyát, illetve a szemet.

A helyszínre érkező tűzoltók és a katasztrófavédelmi szakemberek felállították a tartályokat, ezzel megszűnt a szivárgás. A jármű mentesítésére hamarosan egy másik teherautó érkezik, melyre targoncával ismét felrakják a tartályokat. A baleset helyszínén a munkálatok és vizsgálatok idejére félpályás útlezárás volt - tette hozzá az őrnagy. A szállítmány Újkígyósra tartott.