Nincs már járhatatlan út az országban

Vágólapra másolva!
Nincs már elzárt út az országban, súlyosabb helyzet vagy baleset egyáltalán nem volt. Összesen százötvenszer vonultak ma  a tűzoltók a tegnap esti és az éjszakai havazások miatt - mondta az [origo]-nak az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője.
Vágólapra másolva!

"Elzárt út az országban tehát nincs, korán reggel is csak az alsóbbrendű utakon voltak problémák" - mondta az [origo]-nak Töttős Györgyi az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság sajtószóvivője szombaton kora délután.

Összesen százötvenszer vonultak helyszínre a tűzöltók a mai napon, ebből 70 esetben baleset miatt, 80-szor kidőlt fához. Egy esetben sem történt személyi sérülés, vagy súlyosabb baleset - tette hozzá a szóvivő.

Kidőlt fák, leszakadt ágak és elakadt autók - elsősorban ilyen esetekhez riasztották a tűzoltókat szombaton a havazás miatt.

"Szombaton reggel kilenc óra környékén volt egy fél óra, amikor több helyen is megcsúsztak autók, ilyen volt Veszprém, Komárom-Esztergom, Fejér, és Pest megye. Ez utóbbiban vonultak ki helyszínre a legtöbbször a tűzoltók -mondta Töttős.