Előzetesbe kerül a pénteken elfogott bankrabló

Vágólapra másolva!
Harminc napra előzetesbe került a kispesti bankrablásnál pénteken elfogott férfi. Vasárnap letartóztatott társát már korábban elítélték, úgyhogy ő egyből börtönbe került.
Vágólapra másolva!

Harminc napra előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság hétfőn azt a bankrablót, akit pénteken, a kispesti támadás helyszínén fogtak el a rendőrök. Az indoklás szerint fennáll a bűnismétlés, a szökés és az elrejtőzés veszélye is. A végzés nem jogerős - közölte Skoda Gabriella, a Fővárosi Főügyészség szóvivője.

A férfi két társával péntek délután rabolta ki a Budapest Bank XIX. kerületi Fő utcai fiókját. Az elkövetők menekülés közben rálőttek a riasztásra helyszínre érkező rendőkre, akik a kialakult tűzpárbajban a rablók egyikét lelőtték. A 41 éves román állampolgárságú férfi a helyszínen életét vesztette. A most előzetesbe helyezett 32 éves magyar férfit még akkor, pár perccel a rablás után elfogtak a rendőrök, a harmadik rabló azonban elmenekült. Őt a pénteki feltételezések alapján a nyomozók a közeli Szigligeti utca egyik panelházában keresték, később azonban kiderült, hogy nem ott bújkált.

A bank alkalmazottai és az ügyfelei közül a rabláskor senki nem sérült meg. A három tettes összesen 2,8 millió forintot zsákmányolt. A 32 éves elkövető vallomása szerint egy évvel korábban is ugyanők fosztották ki a pénzintézetet, akkor 9 millió forintot vittek el.

Vasárnap este elfogták a rablás harmadik gyanúsítottját. Az ő előzeteséről nem kell majd dönteni, mivel korábban jogerős szabadságvesztésre ítélte a bíróság. Őt egyenesen a BV egyik intézetébe szállították.