Nem akart sorban állni a diák, ezért felpofozta a tanárát

Vágólapra másolva!
Nem akart sorban állni, és az emiatt kialakult vitában felpofozott egy tanárt egy püspökladányi diák. A diákot előzetes letartóztatásba helyezték.
Vágólapra másolva!

Előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság azt a püspökladányi diákot, aki trágár szavak kíséretében több alkalommal ököllel megütötte tanárát egy helyi iskolában - közölte a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság. A rendőrség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntett és becsületsértés vétség megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a 17 éves fiatalemberrel szemben.

Az eljárás adatai szerint november 24-én az egyik püspökladányi iskolában egy 42 éves pedagógus megkérte az egyik osztály tanulóit, hogy sorakozzanak a folyosón, de egy 17 éves tanuló ennek ellenszegült, nem volt hajlandó beállni a sorba. A tanár felszólította, hogy csatlakozzon a többiekhez, ekkor a diák trágár kifejezésekkel elutasította tanárát, majd a későbbiekben sem hagyott fel megbotránkoztató viselkedésével.

Ezután a diák a tanárát többször meglökte, majd ököllel több alkalommal arcon ütötte. A tanárt az ütések hirtelen érték, ideje sem volt védekezni. A tanárverés mellett ellene már rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyamatban volt büntetőeljárás.