Sikkasztás gyanújával vettek őrizetbe egy BKV-st

Vágólapra másolva!
Hamis számlaszám segítségével jogosulatlanul vett fel BKV-tól utalt pénzeket a közlekedési vállalat egyik dolgozója. A BRFK nyomozói Szegeden vették őrizetbe a férfit.
Vágólapra másolva!

A rendőrök elfogták azt a BKV-dolgozót, aki a gyanú szerint a közlekedési társaság dolgozójaként a munkaadója, illetve egy másik cég között létrejött elszámolási megállapodásra hivatkozva hamis számlaszámot helyezett el munkahelyének pénzügyi rendszerében. A már korábban megkötött lévő szerződés alapján a BKV elutalta az abban szereplő összeget a megadott számlaszámra. A pénzt a BKV szerződött partnere helyett a nemrég elfogott férfi vette fel. Jelentős kárt okozó csalás miatt indult ellene eljárás.

A 31 éves férfit a BRFK gazdaságvédelmis nyomozói Szegeden fogták el. A Népszava internetes oldala úgy tudja ez volt az az ügy, amelyben Kocsis István, a BKV vezérigazgatója november közepén feljelentést tett a rendőrségen. A lap szerint a gyanúsított BKV-dolgozó 18 millió forintot sikkasztott el a közlekedési társaság pénzéből. A bíróság őrizetbe vétele után házi őrizetbe helyezte.