Tizenkilenc millió forintra perli a Mal Zrt.-t egy devecseri férfi

Vágólapra másolva!
Kedden indul az a kártérítési per, amelyben egy devecseri férfi 19 millió forintra perli az iszapkatasztrófa felelősének tartott Mal Zrt-t. A felperes az iszap által tönkretett háza, telke és garázsa miatt indított pert.
Vágólapra másolva!

Tizenkilenc millió forint vagyoni és nem vagyoni kár megtérítését kéri a Magyar Alumíniumtermelő és Kereskedelmi Zrt.-től (MAL Zrt.) bírósági keresetében egy devecseri férfi. A kártérítési per kedden kezdődődik a Fővárosi Bíróságon.

A kártérítést követelő felperes házát, telkét és garázsát a katasztrófa során elborította és eláztatta a vörösiszap a Mal Zrt. zagytározója gátjának október 4-i átszakadása miatt, és valamennyi vagyontárgya használhatatlanná vált. A károsult testvérénél lakik, kölcsönruhákban jár és kölcsönökből tartja fenn magát. A Fővárosi Bíróság mindezekre tekintettel még október 20-án ideiglenes intézkedést hozott, amelyben arra kötelezte a MAL Zrt-t, hogy 8 napon belül fizessen a károsultnak 10 millió forintot.

A perben arról kell döntenie a bíróságnak, hogy az alperes MAL Zrt. kártérítési felelőssége fennáll-e a zagytározó gátjának átszakadása miatt.