Börtönre ítélték a verekedő lovaskocsisokat

2010.12.01. 14:31

Nem jogerősen börtönre és pénzbírságra ítélt a Somogy Megyei Bíróság két férfit, akik idén májusban összevertek két másik férfit. Az elítéltek az után bántalmazták a két férfit, hogy azok szóvá tették, hogy kivilágítatlan lovas kocsival közlekedtek az úton.

Börtönbüntetésre, illetve pénzbírságra ítélt életveszélyt okozó testi sértés és garázdaság miatt két férfit szerdán nem jogerősen a Somogy Megyei Bíróság.A két férfi azért kapott büntetést, mert idén májusban vitába keveredtek egy autóssal, majd őt és a segítségére siető apját is bántalmazták, utóbbinak életveszélyes sérülést okozva. A két elítélt férfi az eset idején lovas kocsival közlekedett.

Egyiküket, egy 29 éves somogyjádi férfit két év börtönre, társát, egy 39 éves kaposfüredi férfit pedig 250 ezer forint pénzbüntetésre ítélték. A vádlottak akkor kerültek szóváltásba az autóssal, amikor egy szőlőhegyi borozás után kivilágítatlan lovas kocsival tartottak hazafelé, és ezt a mellettük autóval elhaladó férfi szóvá tette. A fogatosok felszólították, hogy szálljon ki, közben egyikük az autóban ülő férfit arcul csapta, a másik egy ostorként használt nádpálcával a nyakán ejtett sérülést. Miután kiszállt az autóból, kétszer oldalba rúgták, ettől a földre rogyott, majd két újabb rúgás érte.

A férfi segítségére sietett az apja, aki egy rúgástól sérült meg: eltört a bordája, a lépét el kellett távolítani. Az ügyész a börtönbüntetésre ítélt somogyjádi férfi esetében súlyosbításért, míg a vádlott és ügyvédje a testi sértés vádja alóli felmentésért, másodsorban enyhítésért és végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetésért fellebbezett. A kaposfüredi férfi ítéletét az ügyész tudomásul vette, a vádlott és ügyvédje három nap gondolkodási időt kért. Az ügyben a Pécsi Ítélőtábla hoz jogerős ítéletet.