Vágólapra másolva!
Hunvald György és Gál György az első fokon eljáró bíróság ügydöntő határozatáig előzetes letartóztatásban marad a Fővárosi Bíróság tájékoztatása szerint.
Vágólapra másolva!

Az elsőfokú bíróság ügydöntő határozatáig előzetes letartóztatásban marad Hunvald György volt erzsébetvárosi szocialista polgármester és Gál György, az önkormányzat gazdasági bizottságának volt SZDSZ-es elnöke.

A Fővárosi Bíróság (FB) szerdai közleménye szerint a Központi Nyomozó Főügyészség indítványozta a vádlottak előzetes letartóztatásának fenntartását. Az FB az iratok tartalma alapján megállapította, hogy a legszigorúbb kényszerintézkedés fenntartásának általános és különös oka jelenleg is fennáll.

Hunvald Györgyöt, a VII. kerület korábbi polgármesterét az erzsébetvárosi ingatlanügyekben indult nyomozás során tavaly február 10-én vették őrizetbe. A volt politikus és 24 társa ellen különösen jelentős kárt okozó csalás bűntette és más bűncselekmények miatt emeltek vádat, részben az erzsébetvárosi ingatlanügyek, részben az önkormányzat törvénytelen gazdálkodása miatt. Hunvald ellen november 9-én emelt vádat az ügyészség, amely szerint Hunvaldék bűnszervezetben dolgoztak. A vádpontok közt százmilliós csalástól kezdve kerékbilincsek levetetéséig sokféle bűncselekmény szerepel. Az erzsébetvárosi ingatlanügyről szóló cikkeinket itt olvashatja.