Átutalták a 7,5 milliárd forintos támogatást a BKV-nak

Vágólapra másolva!
Átutalták a BKV-nek a 7,5 milliárd forintos állami támogatást, a pénz pénteken érkezik meg a közlekedési vállalat számlájára. Tarlós István főpolgármester szerdán kifogásolta, hogy a támogatásról szóló döntés már több mint két hete megszületett, mégsem utalták még át az összeget.
Vágólapra másolva!

A Magyar Államkincstár (MÁK) intézkedett a BKV részére juttatott 7,5 milliárd forintos állami támogatás átutalásáról, a támogatás pénteken érkezik a vállalat számlájára - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium sajtóosztálya. A közlemény szerint két nappal a kormány határozatát követően a MÁK intézkedett az állami támogatás átutalásáról, miután a Belügyminisztériumtól megkapta a támogatás kifizetéséhez szükséges dokumentumokat.

A kormány "november 30-i határozatában döntött a BKV Zrt. működtetéséhez szükséges intézkedésekről, ezen belül 7,5 milliárd forint átcsoportosítását rendelte el az idei költségvetés általános tartaléka terhére annak érdekében, hogy a közlekedési cég zavartalan működése biztosítva legyen" - tette hozzá a gazdasági minisztérium.

Tarlós István főpolgármester szerdán a Magyar Televízió reggeli műsorában érthetetlennek nevezte, hogy a két és fél hete hozott kormánydöntés ellenére még nem érkezett meg a pénz a fővároshoz, illetve a közlekedési vállalathoz. A főpolgármester úgy fogalmazott: nem tudja eldönteni, hogy "képességbeli problémák vannak ebben a minisztériumban, a miniszterelnök úrra haragszanak, vagy rám haragszanak, vagy Budapestre, egyszerűen érthetetlen (...) nem tudom mire várnak".