Feloldják a forgalomkorlátozást Devecserben

Vágólapra másolva!
Péntek reggel 8 órától megszüntetik az átmenő forgalom korlátozását Devecserben. Az autósok november közepe óta először haladhatnak át szabadon a településen.
Vágólapra másolva!

Péntek reggel 8 órától megszüntetik az átmenő forgalom korlátozását Devecserben, az autósok ettől kezdve az Ajkát Kolontárral és Devecserrel összekötő útszakaszon is közlekedhetnek - közölte a Veszprém Megyei Védelmi Bizottság.

A könnyítéssel az eddigi belépési tilalmat is feloldják, ettől kezdve már nem csak lakcímkártyával lehet bejutni a vörösiszap-katasztrófa által sújtott Devecser, Kolontár és Somlóvásárhely területére.

A korlátozás feloldásával egyidőben a bizottság tájékoztatása szerint a rendőrök létszámát is csökkentik a településeken, a járőrözés azonban továbbra is folyamatos lesz.

A 8-as főút Devecser és Ajkarendek közötti szakaszán egyelőre érvényben marad az útzár, az elöntött külterületekről begyűjtött vörösiszap elszállítását ugyanis csak ezen az útvonalon tudják megoldani a lakott területek elkerülésével. A forgalomkorlátozást november 17-én vezették be.