Vágólapra másolva!
Szén-monoxid-mérgezést kapott egy idős házaspár Litkén. A 67 éves asszony meghalt, 75 éves férjét életveszélyes állapotban szállították kórházba.
Vágólapra másolva!

Szén-monoxid-mérgezésben meghalt egy 67 éves asszony a Nógrád megyei Litkén, 75 éves férjét pedig életveszélyes állapotban szállították kórházba. Szerdán a mentőszolgálat diszpécsere jelentette a Salgótarjáni Rendőrkapitányság ügyeletén, hogy a kiérkező mentők és a helyi háziorvos egy halott nőt és egy életveszélyes állapotban lévő férfit találtak egy litkei lakásban. A férfit azonnal kórházba szállították.

Dankóné Nagy Éva, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: a helyszíni szemle során beszerzett adatok, az elsődleges orvosi szakvélemény, és a gázszolgáltató véleménye alapján idegenkezűségre utaló nyom, körülmény nem merült fel, a tragédiát feltehetően szén-monoxid-mérgezés okozta. A Salgótarjáni Rendőrkapitányság az elhunyt halálának pontos okát és körülményeit közigazgatási eljárásban vizsgálja. Ennek során tisztázzák, hogy a gázkazán beszerelése és üzemeltetése során történt-e bármilyen foglalkozási szabályszegés.

Az eset után a rendőrség ismét a gázkazánok, kémények és a szellőzőrendszerek ellenőrzésére hívta fel a figyelmet.