Újabb járattörlések Ferihegyen a nyugat-európai havazás miatt

Vágólapra másolva!
A havazás miatt csütörtökön is kiszámíthatatlan lesz egyes nyugat-európai gépek érkezése és indulása Ferihegyen - közölte Hardy Mihály, a repteret üzemeltető Budapest Airport Zrt közkapcsolati igazgatója.  
Vágólapra másolva!

A ferihegyi repülőtérről közlekedő légitársaságok csütörtökön ismét több, elsősorban Nagy-Britanniába és Németországba közlekedő járatot töröltek az ottani intenzív havazás miatt - tudatta Hardy Mihály a repteret üzemeletető Budapest Airport Zrt közkapcsolati igazgatója. A budapesti repülőtér kifutópályái az igazgató tájékoztatása szerint csütörtök reggel is zavartalanul üzemelnek, a járatkimaradásokat a rossz időjárás miatt meg sem érkező gépek okozzák.

A legrosszabb helyzet Nagy-Britanniában és Németország déli részén alakult ki. A London második legnagyobb repülőterének számító Gatwick péntek reggelig biztosan zárva marad, de jelentős fennakadások vannak az egyik legforgalmasabb átszállóhelyként üzemelő frankfurti légikikötőben is - mondta Hardy Mihály.

A szerdán törölt kilenc járat után csütörtökön reggel és délelőtt biztosan nem indul el a Malév Dublinba és Prágába, valamint a Lufthansa Münchenbe és Frankfurtba, illetve a Finnair Helsinkibe tartó gépe sem. Hardy Mihály azt nem tudta megmondani, hogy mikorra állhat teljesen helyre az európai légiközlekedés, de ahhoz szerinte a hóakadályok elhárítása után is több mint 24 órára lesz szükség.

A reptéri vezető azt tanácsolta az utazás előtt állóknak, hogy a www.bud.hu honlapon tájékozódjanak az esetleges járattörlésekről, illetve késésekről.