Elárverezik a Mal Zrt. vezérigazgatójának ingatlanjait

Vágólapra másolva!
Több mint tíz, zár alá vett ingatlant árverez el a bírósági végrehajtó Bakonyi Zoltán Mal-vezérigazgató vagyonából - értesült a Magyar Nemzet. A vagyontárgyak a bejelentett kártérítési igények fedezetéül szolgálnak.
Vágólapra másolva!

Megkezdte a bíróság végrehajtó azoknak a zár alá vett ingatlanoknak az értékesítését, amelyek Bakonyi Zoltánnak, az októberi vörösiszap-katasztrófában érintett Mal Zrt. vezérigazgatójának tulajdonában állnak - írja pénteki a Magyar Nemzet. A lap a birtokába jutott listára hivatkozva azt írja: Bakonyinak több mint tíz ingatlanja van. A lista valódíságát a Veszprém Megyei Bíróság nem erősítette meg, de nem is cáfolta.

A vezérigazgatót tömegszerencsétlenséget okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségével gyanúsítják a vörösiszap-katasztrófa miatta. Bakonyit korábban őrizetbe vették, de a bíróság nem rendelte el az előzetes letartóztatását, szabadlábon védekezhet. Bakonyi vagyonát még október végén helyezte zár alá a bíróság, a vagyontárgyak az eljárásban bejelentett kártérítési igények fedezetéül szolgálnak: az állam eddig tízmilliárd, magánszemélyek 50 millió forint kárigényt jelentettek be.