Késnek a vonatok a havazás miatt

Vágólapra másolva!
Pénteken hajnalban is havazik a Dunántúlon, ezért a Székesfehérvár-Gyékényes vonalon néhány percet, a Székesfehérvár-Gyékényes vonalon viszont 30-50 percet is késnek a vonatok.
Vágólapra másolva!

A havazás miatt Piliscsaba állomáson váltóállítási problémák adódnak, ezért a Budapest-Esztergom vonalon közlekedő személyszállító vonatok menetidejében átlagosan 30-50 perces késések vannak - közölte a MÁV. Késések lehetnek a Székesfehérvár-Gyékényes vonalon is. Balatonszentgyörgy és Nagykanizsa térségében havazik, itt a vasúttársaság munkatársai folyamatosan tisztítják a váltókat, és az elektromos váltófűtő berendezések is üzemelnek.

A Pusztaszabolcs-Dunaújváros-Pusztaszabolcs vonalon pénteken 8 és 13 óra között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat pályakarbantartás miatt. Dunaújvárosból a pótlóbuszok korábban indulnak a megszokottnál. A Budapest-Vác-Szob vonalon módosított menetrend szerint járnak a vonatok, mert Nagymaros és Szob között karbantartási munkákat végeznek.

December 7-ig Sárbogárd-Baja-Sárbogárd vonalon módosított menetrend szerint járnak a vonatok. Helyettük Szekszárd és Bátaszék között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat pályafelújítás miatt. Baja-Bátaszék-Szekszárd viszonylatban a vonatok és pótlóbuszaik korábban közlekednek. Az IC839-es Gemenc intercity csak Bátaszék és Budapest-Déli pályaudvar között jár. A Budapest-Székesfehérvár vonalon és a csatlakozó vonalakon, pályaépítés miatt van módosított menetrend.