Nem jelent meg Joav Blum a sukorói per tárgyalásán

Vágólapra másolva!
Egészségügyi indokkal mentette ki magát a sukorói ingatlancsere semmissé tételére indított polgári per tárgyalásán való részvétel alól Joav Blum vállalkozó. A bíróság ezért írásban teszi fel neki a kérdéseket.
Vágólapra másolva!

Egészségi állapotára hivatkozva nem jelent meg Joav Blum alperes annak a polgári pernek a pénteki tárgyalásán a Fejér Megyei Bíróságon, amely a King's City beruházáshoz kötődő, 2008-ban létrejött ingatlancsere-szerződés érvénytelenségének megállapítása és az eredeti állapot helyreállítása érdekében indítottak. A bíróság írásban teszi fel Blumnak a kérdéseit, amelyekre ugyancsak írásban kell majd válaszolnia az izraeli-magyar üzletembernek - közölte a bíróság.

Ez volt a per hatodik tárgyalása, amelyen újabb iratokat ismertettek. A következő tárgyalást december 16-ára és 17-ére tűzték ki, mindkettőre 3-3 - a szerződéskötés idején a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt.-nél, a Pénzügyminisztériumnál, s a vagyontanácsnál tevékenykedő tanút idéztek be.

A pert a magyar államot képviselő MNV Zrt. kezdeményezte, amely azt kérte, hogy a bíróság állapítsa meg, hogy a telekcsere semmis, mivel jogszabályba ütközik, továbbá a csereingatlanok értéke között feltűnő aránytalanság van. A tervezett sukorói beruházásban érdekelt nemzetközi befektetőcsoportot képviselő Joav Blum a kereset elutasítását kérte.

A 2008. július 30-án létrejött csereszerződés alapján a felperes magyar állam húsz sukorói külterületi ingatlanját elcserélték az alperes Joav Blum tulajdonában lévő két albertirsai külterületi és egy Pilis külterületén lévő ingatlanra. A sukorói ingatlanok értékét 1,084 milliárd forintban, a Joav Blum tulajdonában levő ingatlanokét 787 millió 400 ezer forintban határozták meg. Az alperes értékkülönbözetként 290 millió 610 ezer forintot befizetett. A telekcsere ügyében a Központi Nyomozó Főügyészség tavaly április óta nyomoz. Az általa kirendelt szakértő megállapítása szerint a csereügylet során összesen 1 milliárd 327,8 millió forint értékkülönbség állapítható meg.