Két szánkózó gyereket ütöttek el Bercelen

Vágólapra másolva!
Rendőröknek kellett helyreállítani a közrendet a Nógrád megyei Bercelen, ahol két kisgyerek szánkóval egy autó elé csúszott és életveszélyesen megsérült. A baleset után összegyűlt tömegben lincshangulat alakult ki, és bántalmaztak egy vétlen, épp arra járó autóst.
Vágólapra másolva!

Két szánkózó kisgyereket ütöttek el szombaton a Nógrád megyei Bercelen, a hét- és nyolcéves gyerekek életveszélyesen megsérültek. A helyszínen lincshangulat alakult ki, a közrendet állandó rendőri jelenléttel biztosították a faluban - közölte a megyei rendőr-főkapitányság az MTI-vel. A hétéves kisfiú és a nyolcéves kislány szánkóval csúszott egy autó elé, a jármű több méteren keresztül tolta őket maga előtt. Az autót egy 43 éves szandai nő vezette.

A helyszínen összegyűlt mintegy 50 fős tömeg körében lincshangulat alakult ki, ennek során egy, a balesetben nem érintett, arra haladó autó vezetőjét egy ember ököllel megütötte, egy másik pedig az autóját rongálta meg. Az utóbbi autó vezetője, egy 33 éves galgagutai férfi könnyű sérüléseket szenvedett. A helyszínre kiérkező rendőrök a rendőrség megfogalmazása szerint "a jogsértéseket megszüntették, és megakadályozták a további jogsértések lehetőségét". A közrend és a közbiztonság fenntartásáról a későbbiekben is állandó rendőri jelenléttel gondoskodnak.

A baleset körülményeit a főkapitányság balassagyarmati közlekedési alosztálya vizsgálja, míg az elkövetett egyéb bűncselekmények vonatkozásában a balassagyarmati kapitányság indított büntetőeljárást. A rendőrök elfogtak és őrizetbe vettek egy 52 éves berceli férfit, ellene csoportos garázdaság miatt indult eljárás. A többieket még keresik - tájékoztatta a Független Hírügynökséget vasárnap a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság.