Életveszélyes állapotban vannak a Bercelen elütött gyerekek

2010.12.06. 10:02

Továbbra is életveszélyes állapotban vannak azok a kisgyerekek, akik szombat szánkójukkal egy autó elé csúsztak Bercelen. A hétéves kisfiú és a nyolcéves kislány koponyasérülést szenvedett.

Az agyhalál állapotában van az a hétéves kisfiú, akit szánkózás közben ütött el egy autó szombaton - közölte a Heim Pál Gyermekkórház főigazgatója hétfőn. Harmat György elmondása szerint a gyerek súlyos idegrendszeri károsodást szenvedett, műtéten esett át, és egy átmeneti javulás után az állapotában nincs változás.

Súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett a kislány is, koponyacsontja több helyen eltört, őt a Szent János Kórházba szállították. Balázs Magdolna, az intézmény PR- és Marketing Csoportjának munkatársa azt közölte: a kislányt egyelőre kezelik, állapota függvényében döntenek a később esetleg szükséges beavatkozásról.

A két gyerek szánkóval csúszott egy autó elé szombaton, a jármű több méteren át tolta őket maga előtt. A baleset után a helyszínen összegyűlt mintegy 50 fős tömeg körében lincshangulat alakult ki, egy arra haladó, a balesetben nem érintett autóst megütöttek, az autóját pedig megrongálták. A rendőrség állandó jelenlétet biztosított a faluban.

Időközben egy 52 éves berceli férfit elfogtak, de a csoportos garázdasággal gyanúsított emberek közül többen még mindig ismeretlen helyen tartózkodnak.

KAPCSOLÓDÓ CIKK