Embercsempészt fogtak el az M5-ös autópályán

Vágólapra másolva!
Kétezer euróért vitte volna koszovói ügyfeleit Németországba az a férfi, akit a hétvégén fogtak el a Csongrád megyei rendőrök az M5-ös autópályán.
Vágólapra másolva!

Embercsempészt fogtak el a Csongrád megyei rendőrök a hétvégén az M5-ös autópályán. A járőrök Mórahalom külterületén figyeltek fel egy cseh rendszámú gépkocsira, amelynek sofőrje, észrevéve a járőrautót, megállt, és miután három férfi kiszállt az autóból, gyorsan továbbhajtott - közölte Tuczakov Szilvána, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

A férfiakat igazoltatásakor kiderült, hogy Koszovóból érkeztek illegálisan az országba, és egyikük már nem először próbálkozott. Közben a rendőrök az autópályán megállították a Budapest felé tartó járművet, és igazoltatták a vezetőjét. Kiderült, hogy Németországba vitte volna fejenként 2000 euróért a határsértőket.

A cseh és szerb kettős állampolgárságú embercsempész és az egyik határsértő ellen - mivel a korábbi próbálkozása miatt rá kiszabott beutazási és tartózkodási tilalmat megszegte - büntetőeljárás indult, és mindkettejüket őrizetbe vették. A másik két határsértővel szemben pedig idegenrendészeti eljárást indítottak.