Becsületsértés miatt emeltek vádat Molnár Gyula ellen

2010.12.07. 23:29

Vádat emeltek Molnár Gyula (MSZP) egykori újbudai polgármester ellen, ötrendbeli becsületsértésért. A politikus a vádirat szerint egy éve letegezte, és senkiknek nevezte azt az öt rendőrt, akik ellenőrzésre megállították a kocsiját. A rendőrök feljelentették Molnárt.

Öt rendbeli becsületsértés miatt vádat emelt Molnár Gyula volt MSZP-s országgyűlési képviselő, korábbi XI. kerületi polgármester ellen az ügyészség - közölte az MTV híradója. A vádirat szerint Molnár Gyula tavaly szeptemberben a budai Várban durván sértegette és kirúgással fenyegette az autóját megállító rendőröket.

A híradó szerint az eset a tavalyi borfesztivál idején történt, amikor a rendőrök közlekedésbiztonsági akciót szerveztek a várból levezető úton, hogy kiszűrjék az ittas vezetőket. Ekkor meg akarták állítani Molnár Gyula akkori XI. kerületi szocialista polgármester autóját is. Sofőrje - aki a híradó információi szerint egy nyugdíjas rendőr - azonban először csak lassított, és kikiabált a kocsiból. "A rendőrök vallomása szerint azt mondta, menjenek az útból, mert nagy ember az utasa" - idézte a híradó.

Majd mikor végül megállt, a rendőrök igazoltatták a vezetőt. A vádirat szerint Molnár Gyula ekkor kiszállt, felmutatta országgyűlési képviselői igazolványát, és felelősségre akarta vonni az intézkedő rendőröket. A volt szocialista politikus kifogásolta a rendőri intézkedés elhúzódását, majd a helyszínen tartózkodó rendőröket - négy férfit és egy nőt - letegezte. Senkiknek nevezte őket, és azzal fenyegetőzött, hogy ki lesznek rúgva - hangzott el a híradóban.

Az öt rendőr becsületsértés miatt feljelentette Molnár Gyulát. Ezt a Magyar Televíziónak megerősítette Skoda Gabriella, a Fővárosi Főügyészség szóvivője is. Azt mondta, a Budapesti I. és XII. kerületi ügyészség emelt vádat a terhelt ellen öt rendbeli becsületsértés vétsége miatt a Budai Központi Kerületi Bíróságon. Az ügyben az MTV Híradó kereste Molnár Gyulát, ő azonban nem akart nyilatkozni - tették hozzá.

Molnár ellen egy másik ügyben hivatali visszaélés gyanúja miatt is folyik büntetőeljárás egy Kopaszi gát melletti telek eladása miatt. Ebben az ügyben várhatóan január végén fejeződik be a nyomozás.

KAPCSOLÓDÓ CIKK