Nem biztonságosak a fővárosi gyermekotthonok

Vágólapra másolva!
Minden önkormányzat által működtetett gyermekotthonban és gyermekvédelmi intézményben talált hiányosságokat egy Fővárosi Önkormányat által kezdeményezett vizsgálat. Az illetékes szerint a hibák nagyrészét kijavították, de vannak még veszélyforrások.
Vágólapra másolva!

"A Főpolgármesteri Hivatal gyermek- és ifjúságvédelmi osztályához tartozó 29 intézményben és azok száz különböző társintézményében kivétel nélkül találtak balesetre veszélyes bútorokat és egyéb hiányosságokat" - mondta Csókay László ifjúságvédelmi alosztályvezető a Blikknek. Az illetékes a lapnak azt mondta, hogy szerinte a legtöbb hibát azonnal kijavították, de vannak olyan veszélyforrások, amelyeknek az elhárítása a közeljövőben fog megtörténni.

A Fővárosi Önkormányzat a Cseppkő utcai gyermekotthonban történt halálos baleset miatt rendelte el a több mint száz, a kezelésük alá tartozó intézmény ellenőrzését. A gyermekotthonban november 19-én borult rá egy szekrény egy gyerekre, aki később belehalt a sérülésébe. A Blikk információi szerint a Főpolgármesteri Hivatalnak az elmúlt években egyetlen komoly balesetről sem számoltak be az intézmények.