Fontolgatták a Honvédelmi Minisztérium vezetésében, hogy hazaengedik a kórház VIP-terméből Horn Gyula egykori szocialista miniszterelnököt, de az atv.hu szerint Orbán Viktor közbenjárása eredményeképp Horn végül mégis a kórházban maradhat.

Orbán Viktor járhatott közben Horn Gyula volt szocialista miniszterelnök érdekében az Állami Egészségügyi Központnál az atv.hu szerint. Hornt 2007 szeptembere óta ápolják az intézményben súlyos agyi betegsége miatt. A portál információi szerint Horn betegsége olyan jellegű, hogy indokolt lehetne az otthoni ápolása is. "A Honvédelmi Minisztérium vezetésében fontolgatták, hogy Horn Gyulát hazaengedjék a minisztérium kötelékébe tartozó Állami Egészségügyi Központból, ám Orbán Viktor miniszterelnök közbenjárására végül mégis az intézményben maradásról döntöttek" - írja a portál.

Horn Gyula a kórházban egy VIP-teremben fekszik, szűk családi körén kívül más látogatókat nem fogad az atv.hu szerint. A volt miniszterelnök lapértesülések szerint az Alzheimer-kórhoz hasonló betegségben szenved.