Orbán közbenjárására maradt meg Horn kórházi helye az ATV szerint

Horn Gyula korábbi miniszterelnök
Vágólapra másolva!
Fontolgatták a Honvédelmi Minisztérium vezetésében, hogy hazaengedik a kórház VIP-terméből Horn Gyula egykori szocialista miniszterelnököt, de az atv.hu szerint Orbán Viktor közbenjárása eredményeképp Horn végül mégis a kórházban maradhat.
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor járhatott közben Horn Gyula volt szocialista miniszterelnök érdekében az Állami Egészségügyi Központnál az atv.hu szerint. Hornt 2007 szeptembere óta ápolják az intézményben súlyos agyi betegsége miatt. A portál információi szerint Horn betegsége olyan jellegű, hogy indokolt lehetne az otthoni ápolása is. "A Honvédelmi Minisztérium vezetésében fontolgatták, hogy Horn Gyulát hazaengedjék a minisztérium kötelékébe tartozó Állami Egészségügyi Központból, ám Orbán Viktor miniszterelnök közbenjárására végül mégis az intézményben maradásról döntöttek" - írja a portál.

Horn Gyula a kórházban egy VIP-teremben fekszik, szűk családi körén kívül más látogatókat nem fogad az atv.hu szerint. A volt miniszterelnök lapértesülések szerint az Alzheimer-kórhoz hasonló betegségben szenved.