Rendőrtiszt vert össze egy éjjeliőrt Szabolcsban

Vágólapra másolva!
Brutálisan összevert egy szabolcsi férfit egy budapesti rendőrtiszt még október végén - írja a Szabolcs Online. A rendőr azért támadt áldozatára, mert az bejelentette a rendőrségen, hogy a tiszt ittasan vezet. A megyei rendőrség súlyos testi sértés miatt nyomoz az ügyben.
Vágólapra másolva!

Súlyos sérüléseket szenvedett októberben egy szabolcsi férfi, akit egy budapesti rendőrtiszt és társa bántalmazott a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Biriben - közölte szerdán Szilágyi László, a megyei főügyészség szóvivője. Az eset október 30-án éjjel történt, a férfit olyan súlyosan bántalmazta a két másik személy, hogy kórházba kellett vinni .

A történtekről a kórház értesítette a rendőrséget, amely súlyos testi sértés miatt rendelt el nyomozást. Napokkal később derült ki, hogy az egyik bántalmazó egy helyi férfi, a másik pedig egy rendőrtiszt, aki a főváros XIII. kerületi kapitányságán teljesít szolgálatot. Az ügyben a Nyíregyházi Nyomozó Ügyészségen folyik nyomozás, a gyanúsítottakat még nem hallgatták ki - mondta Szilágyi.

A Szabolcs Online meg nem nevezett forrásból úgy tudja, hogy a támadás áldozata egy a polgármesteri hivatalban éjjeliőrként dolgozó férfi volt. A lap szerint az éjjeliőr látta, hogy a századosként szolgáló budapesti rendőr ittas állapotban autójába ül, ezért értesítette a rendőrséget, hogy állítsák meg. Nem sokkal később a helyszínre visszatérő rendőr és társa feldühödve rontott rá a bejelentőre, amiért az "beköpte" őt kollégáinál - írja a Szabolcs Online.

A lap szerint a két férfi bosszúból mintegy fél órán át ütötte és rugdosta az őrt, akit végül számos bevérzéssel, bordatöréssel és szemsérüléssel szállítottak kórházba a kiérkező mentők. A Szabolcs Online úgy tudja, hogy a két - azóta is szabadlábon lévő - bántalmazó a kiérkező mentősöknek azt mondta, az éjjeliőr egyszerűen elesett. A portál szerint a bántalmazást az épület biztonsági rendszerének videokamerája is rögzítette.