Nem jutott el a legfőbb ügyészig a sukorói ügy

Vágólapra másolva!
A leköszönő legfőbb ügyész cáfolta, hogy falazott volna Gyurcsány Ferencnek a sukorói telekcsere ügyében. Kovács Tamás a Klubrádiónak azt mondta, nem került az asztalára semmi az ügyben. Korábban Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos mondta azt, hogy hetek óta Kovács Tamás előtt van a Gyurcsány Ferenc ellen tett feljelentés, de a legfőbb ügyész nem hajlandó lépni.
Vágólapra másolva!

Kovács Tamás cáfolta és vérlázítónak nevezte azt az állítást, hogy falazna a volt kormányfőnek. A leköszönő főügyész a Klubrádió Szabad Sáv című műsorában elmondta, hogy a sukorói telekcsere ügyében az ő asztalára nem került semmilyen feljelentés. Az ügy előzménye, hogy Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos korábban arról beszélt, hogy hetek óta Kovács Tamás előtt van a Gyurcsány Ferenc ellen tett feljelentés, illetve a volt miniszterelnök ellen indítandó büntetőjogi eljárás ügye s nem hajlandó lépni.

Forrás: MTI
Forrás: MTI

Kovács Tamás leköszönő és Polt Péter megválasztott legfőbb ügyész

Kovács Tamás mandátuma 70. életévének betöltésével december 13-án jár le. Utódjává Polt Pétert választotta meg az Országgyűlés december 6-án (erről korábbi cikkünkben olvashat).