Leállítatná a Kossuth téri mélygarázs építését az alpolgármester

Vágólapra másolva!
Megszüntetné a Kossuth téri mélygarázs beruházási szerződését, és visszafizettetné a beruházó cégnek adott csaknem 290 milliós kölcsönt György István. A budapesti alpolgármester szerint a beruházás határidőre, azaz december végére nem készülhet el, mert a megvalósításért felelős Parking Kft. nem tudta megszerezni az építési engedélyt.
Vágólapra másolva!

A Kossuth térre tervezett mélygarázs beruházási szerződésének megszüntetését javasolja a budapesti közgyűlésnek György István alpolgármester. Szerinte a szerződésben szereplő határidőre, vagyis idén december 31-re a beruházás nem teljesíthető, miután a megvalósításért felelős Parking Kft. nem tudta megszerezni a jogerős építési engedélyt.

A fővárosi önkormányzat és az Országgyűlés Hivatala még 2008-ban írt alá megállapodást a Kossuth téri mélygarázzsal kapcsolatos beruházásokra. A Parking Kft. koncessziós szerződésben vállalta a beruházás teljes megvalósítását, 2010. december 31-i határidővel, de nem tudta időben megszerezni a jogerős építési engedélyt egy V. kerületi korlátozó rendelet miatt. Az építkezést a Parlament környékén, az uniós elnökség miatt a közeljövőben sem lehet megkezdeni. "Miután a kialakult helyzetért sem az önkormányzat, sem az Országgyűlés Hivatala nem felelős, a teljesítés lehetetlenné válása miatt megszüntethető a szerződés" - magyarázza az előterjesztésben György István.

Megszüntetnék a Parking Kft.-nek adott tagi kölcsönről szóló határozatot is, amelyet kizárólag a beruházáshoz kapott a cég. Ennek összege 289 millió 959 ezer forint, ezt a cégnek vissza kell fizetnie.