LMP-s képviselő váltja Novák Elődöt egy parlamenti albizottság élén

Vágólapra másolva!
Leváltották Novák Elődöt a kulturális és sajtóbizottság ellenőrző albizottsága éléről. A bizottságot ezentúl az LMP-s Karácsony Gergely vezeti.
Vágólapra másolva!

Az Országgyűlés Kulturális és Sajtóbizottsága leváltotta a jobbikos Novák Elődöt az ellenőrző albizottság elnöki posztjáról, és helyére az LMP-s Karácsony Gergelyt ültette.

A Jobbik közleménye szerint hétfőn a kormánypártok "obstrukciós zsarolással" érték el, hogy a kulturális és sajtóbizottság ellenőrző albizottságának jobbikos elnökét leváltsa a főbizottság. Mint írták: mindez "nagykoalíciós bosszú" volt azért, mert Novák Előd Alföldi Róbert, Such György és mások elszámoltatását szorgalmazta.

Novák Előd vasárnap esti közleménye szerint még azt tervezte, hogy az ellenőrző albizottsági ülésén hallgassák meg a testület kormánypárti képviselőit - Lukács Lászlót, Menczer Erzsébetet, Németh Zoltánt és Szabó Csabát is -, hogy kiderüljön, miért nem jelennek meg a grémium ülésein. A kormánypárti képviselők távolmaradása miatt az albizottság ülése már több alkalommal elmaradt határozatképtelenség miatt.

Novák Előd közleménye szerint ehhez összegyűlt a szükséges számú aláírás az albizottságban: a kérelmet Karácsony Gergely (LMP), Hiller István (MSZP) és Novák Előd írta alá.