Mobiltelefonokkal teli kamiont próbáltak kirabolni Ácsnál

Vágólapra másolva!
Kamionnyi mobiltelefont akart elrabolni egy banda Ácsnál a múlt héten. A nyolctagú csoport akcióját a Komárom-Esztergom megyei rendőrfpőkapitányság és a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) közösen akadályozta meg - nyilatkozta Csizmadia Gábor ezredes. A gyanúsítottak ellen eljárást indítottak, tettükért akár 4 év börtönt is kaphatnak.
Vágólapra másolva!

A főkapitány tájékoztatása szerint a múlt héten az 1-es út környékén céltalanul lődörgő idegenekről kaptak lakossági bejelentést. Mivel a környéken sok úgynevezett trükkös lopás fordult elő, figyelni kezdték a férfiakat, és kiderült, hogy három csoportban nyolc ember tart egymással kapcsolatot. A gyanúsítottakra egyszerre csaptak le végül. Kiderült, hogy az ácsi vasúti átjárónál akarták megtámadni a kamiont, miután a sorompót tilosra állítják. A telefonokat Nyergesújfalu környékén rakodták volna át, a készülékeket pedig Budapesten akarták értékesíteni.

A bandánál haditechnikai eszköznek minősülő GPS- és mobiltelefon-blokkolót, valamint több riasztó- és gázfegyvert is találtak. A gyanúsítottak ellen a rendőrség bűnszervezetben elkövetett rablás előkészülete miatt eljárást indított. Akár négy év börtönbüntetést is kaphatnak.