Vágólapra másolva!
Előre kitervelt, aljas indokból elkövetett emberölés miatt emelt vádat az ügyészség a csepeli iskola igazgatójának és helyettesének feltételezett gyilkosaival szemben.
Vágólapra másolva!

Benyújtotta a vádiratot a Fővárosi Főügyészség a csepeli kettős gyilkosság ügyében. A vádhatóság K. Tamást, az iskola gondnokát előre kitervelten, aljas indokból, több emberen elkövetett emberöléssel valamint lőfegyverrel és lőszerrel való visszaéléssel vádolja, társát D. Gábort, a volt gazdasági igazgatót bűnsegédként állítják bíróság elé. Mindkét vádlott jelenleg is előzetes letartóztatásban van.

Tavaly január 7-én ölték meg a Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskolában az intézmény igazgatóját és helyettesét. A vádirat szerint a gondnok, K. Tamás lőtt engedély nélkül tartott fegyverével, azért, hogy a gazdasági igazgatóra összegyűjtött terhelő dokumentumokat ne tudják a hatósághoz eljuttatni. A gyilkosság után a vádlottak megpróbálták a helyszínen talált bizonyítékokat megváltoztatni, a belső kamerafelvételeket eltüntetni. A gyilkos lövéseket leadó K. Tamás maga is megsérült, ő azzal próbálta meg félrevezetni a rendőröket, hogy azt mondta, ismeretlen támadó lövöldözött. A meggyilkolt tanár azonban egy diktafonra rögzítette a beszélgetést, ez a felvétel a legjelentősebb bizonyíték az ügyben.

A rendőrség az ügy kapcsán sikkasztás, csalás és okirat-hamisítás miatt is nyomoz, mivel a kettős gyilkosság miatt indított eljárásban a nyomozók bizonyítékokat találtak arra, hogy vagyon elleni bűncselekmények is történhettek a csepeli iskolában.